Starta din datalogger

Inför en transport laddar du ner parametrar till din datalogger från din PC för att starta en mätperiod. Det innebär att du inför varje transporttillfälle individuellt kan ställa in vilka mätkanaler som ska användas och anpassa dessa efter godsets förutsättningar, transportsätt och tidsperiod.

Mäta och registrera

När du har laddat ner parametrar till din datalogger monteras denna på ditt gods för att mäta och registrera potentiella händelser som kan skada ditt gods under hela logistikkedjan. All mätdata lagras och skyddas elektroniskt i ett internt minne vilket gör att den data som registrerats i din datalogger inte förloras om ditt driftbatteri tar slut under transporten.

Analysera data

Efter transporten hämtas mätresultaten från din datalogger med CargoLog, ett PC program med trådbunden eller trådlös kommunikation. Alternativt kan du använda din smartphone för att överföra data från din datalogger via bluetooth. Mätresultaten kan sedan analyseras för varje sekund av mätperioden. Resultaten är synliga i ett diagram som enkelt kan exporteras till excel eller skrivas ut som pdf för att vidarebefordras till dina kollegor eller kunder.

Datalogger för transportövervakning!

Med inbyggda sensorer mäter och registrerar en datalogger potentiella händelser som kan skada ditt gods under hela logistikkedjan

Datalogger med inbyggda sensorer mäter och registrerar vilka förhållanden ditt gods utsätts för under transport

Datalogger  – Så här fungerar det!

Cargolog® Impact Recorder System är en trådlös datalogger med inbyggda sensorer som registrerar acceleration, temperatur, luftfuktighet och vinklar med GPS position och angiven tidpunkt. Det finns också möjlighet till att mäta tryck, vibrationer och andra egenskaper med externa sensorer. Du kan själv ändra standardutrustning och göra tillval till din datalogger för att passa dina behov.
  • Trådlös datalogger som är enkel att hantera
  • Följer ditt gods under hela logistikkedjan
  • LED lampor som omedelbart visar om det finns överskridna larmnivåer
HITTA DIN DATALOGGER

Mjukvara / Till datalogger

För att aktivera och läsa ut data från din datalogger använder du CargoLog, en windows baserad mjukvara. CargoLog är enkelt att installera och använda.

Kommunikationsenhet / Till datalogger

Dataöverföring till och från din datalogger görs via trådbunden eller trådlös kommunikation. Som standard levereras varje datalogger med I R överföring för trådbunden kommunikation men du kan själv välja om du vill kommunicera trådlöst med din datalogger via ZigBee eller Bluetooth.

Fästanordning / Till datalogger

För att montera din datalogger på ditt gods används en fästanordning. Det finns flera olika sorters fästanordning och du väljer själv det som passar dina behov bäst.

Optioner / Till datalogger

Extern switch

En datalogger utrustad med extern switch kan användas bland annat för att upptäcka en öppnad dörr, tryckförändringar och liknande incidenter. Läs mer>>

ZigBee Radio Kommunikation

Med ZigBee Radio kommunikation i din datalogger överför du trådlöst information till din PC. ZigBee har en låg strömförbrukning och ger därför dataloggern en längre livslängd än till exempelvis bluetooth kommunikation. Läs mer>>

Bluetooth kommunikation

Med inbyggd bluetooth kommunikation i din datalogger kan du överföra data trådlöst direkt till din smartphone eller PC. Läs mer>>

OBS! Viktig information angående semesterplanering

Sommar och semestertider närmar sig! För att erbjuda bästa möjliga kundservice har vi på Mobitron […]

  • 25 ÅR

25 års erfarenhet av transportövervakning

I år firar Mobitron AB 25 år. Var med och fira med oss och ta […]

  • app 2

Nu lanserar vi vår nya och förbättrade app

Nu är den äntligen här! Den uppgraderade versionen av vår Android App. Med förbättrade kommunikationsmöjligheter och ett flertal smarta funktioner, kan du nu enkelt kommunicera och överföra data via Bluetooth® från din Cargolog® Impact Recorder till din smartphone eller surfplatta.

Datalogger med inbyggda sensorer mäter och registrerar vilka förhållanden en transformator utsätts för under en transport

Transformatorer / Bransch

Säkra kvalitén och minimera skador för din transport genom att kontrollera  och övervaka transformatorn från start till slut med en datalogger. Informationen kan användas direkt på plats och ger dig möjlighet till att verifiera om förvalda värden har överskridits och därigenom fatta beslut om fler, mer kostsamma tester behöver genomföras före installation. Läs mer>>
En datalogger mäter och registrerar vilka förhållanden ett vindkraftverk utsätts för under en transport

Vindkraftverk / Bransch

Transportering av vindkraftverk innebär tunga och skrymmande transporter. Tekniken för dessa är ofta avancerad, kräver långa förberedelser och stora investeringar. Trots det kan oväntade transportskador inträffa och det är därav viktigt att upptäcka dessa skador så snabbt som möjligt med en datalogger för att kunna åtgärda dem innan vindkraftverken tas i bruk. Läs mer>>
En datalogger mäter och registrerar vilka förhållanden läkemedel och hälsovårdsprodukter utsätts för under en transport

Läkemedel och hälsovårdsprodukter / Bransch

Att kvalitetssäkra transporter av läkemedel och hälsovårdsprodukter med en datalogger är ett viktigt steg för att användare ska erhålla läkemedel som uppfyller de gällande kraven. Vid distribution måste säkerheten för människor och djurs hälsa säkerställas. Det är därför av extra vikt att de produkter som transporteras kvalitetssäkras genom hela distributionskedjan enligt läkemedelsverkets föreskrifter. Läs mer >>>
KONTAKTA OSS

Hittar du inte det du söker?

Var inte rädd för att kontakta oss och berätta vilka behov du har. Tillsammans hittar vi en lösning som passar dig och ditt företag.
KONTAKTA OSS

Datalogger / Till Cargolog® Impact Recorder System

B3.30935-3 Registreringsenhet FAT90 v2 aritkelnr: 60935-3.

B3.30910 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 630910

acceleration temperature GSM GPS battery_double

Mäter och registrerar acceleration, varaktighet och temperatur med hjälp av inbyggda sensorer. Utrustad med uttag för GPS och GSM/GPRS, samt dubbelbatteri för utökad kapacitet och längre drifttid.

Datalogger med GSM/GPRS kommunikation

B3.0938 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 60938

acceleration temperature humidity angle GSM

Mäter och registrerar acceleration, accelerationens varaktighet, temperatur, luftfuktighet och vinklar med inbyggda sensorer. Utrustad med utökad batterikapacitet för längre drifttid samt GSM/GPRS kommunikation.

B3.30935-3 Registreringsenhet FAT90 v2 aritkelnr: 60935-3.

B3.0935-3 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 60935-3

acceleration temperature humidity angle GSM GPS battery_double

Mäter och registrerar acceleration, accelerationens varaktighet, temperatur, luftfuktighet och vinklar med inbyggda sensorer. Utrustad med dubbla batterier för längre drifttid, GPS kontakt för anslutning av GPS antenn samt GSM/GPRS kommunikation.

B3.0935 - Registreringsenhet FAT90 V2 artikelnr: 60935.

B3.0935 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 60935

acceleration temperature humidity angle GSM GPS

Mäter och registrerar acceleration, accelerationens varaktighet, temperatur, luftfuktighet och vinklar med inbyggda sensorer. Utrustad med utökad batterikapacitet för längre drifttid, GPS kontakt för anslutning av GPS antenn samt GSM/GPRS kommunikation.

B3.0935-3 - Registreringsenhet FAT90 V2 artikelnr: 60934-3

B3.0934-3 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 60934-3

acceleration temperature humidity angle GSM battery_double

Mäter och registrerar acceleration, accelerationens varaktighet, temperatur, luftfuktighet och vinklar med inbyggda sensorer. Utrustad med GSM/GPRS kommunikation, samt dubbla batterier för längre drifttid.

Registreringsenhet-FAT90-V2 artikelnr: 60934.

B3.0934 – Registreringsenhet FAT90 V2

Artikelnr: 60934

acceleration temperature humidity angle GSM

Mäter och registrerar acceleration, accelerationens varaktighet, temperatur, luftfuktighet och vinklar med inbyggda sensorer. Utrustad med GSM/GPRS kommunikation

HITTA DIN DATALOGGER